Obec Plaveč
dnes je 09. 07. (utorok), čas: 00:55, meniny má: Lujza

Darujte Vianoce

vložený: 28.12.2017, čítaný: 1155x

Darujte Vianoce

Občianske združenie Džatky pre všetko skrášlilo vďaka grantovému programu Darujte Vianoce Nadácie Orange vianočné obdobie vybraným ľudom z obce Plaveč. Tí boli po splnení kritérií pozvaní na spoločné posedenie, ktoré sa konalo v priestoroch školskej jedálne. Samotnej udalosti predchádzala príprava podujatia a to v podobe nákupu surovín, materiálov, výroby darčekov a pod. 

Samotná akcia začala príhovorom predsedu OZ a starostom obce. Na akcii sa zúčastnili aj správca farnosti a riaditeľ ZŠsMŠ. Potom už nasledovala prvá časť kultúrneho programu, a to betlhemeskej hry. Následne členovia OZ rozdali večeru, po ktorej sa predstavil folklórny súbor Kečera z Jakubian. Posedenie pri káve, koláčoch a pochutinách trvalo do podvečerných hodín. Pri odchode dostali všetci zúčastnení darček - svietnik, ktorý vyrobili členovia OZ. 

Nezabudlo sa ani na tých, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemohli na akcii zúčastniť. Tejto skupine odniesli po skončení podujatia členovia OZ večeru a darček priamo domov. Pre tých, ktorí o to požiadali, bola zabezpečená doprava na a z akcie. 

,,Tento projekt sa realizoval vďaka grantovému programu Darujte Vianoce Nadácie Orange."

Priebeh akcie si môžete pozrieť vo fotogalérií pod článkom. 

(©Plavečské noviny, Mgr. Peter Šlosár)

Pripojené fotogalérie

kompletné spravodajstvo