Obec Plaveč
dnes je 16. 10. (streda), čas: 22:37, meniny má: Vladimíra

Džatky winter cup ovládla Belasá šľachta

vložený: 26.01.2019, čítaný: 1601x

Džatky winter cup ovládla Belasá šľachta

V poradí už 13. ročník Džatky winter cupu sa niesol v znamení pohodovej atmosféry.

Osem tímov si prišlo zahrať s veľkou vervou a hádam každý tím mohol mať majstrovské ambície. Neľútostný los zariadil, aby sa v A skupine stretli Belasá Šľachta, Ganador a Undertakers, k ním ešte talentovaní Vlčaci z Čirča a jeden z top favoritov turnaja Ganador, sa porúčal už po základnej časti. Vlčaci vyhrali „Áčko“ a v „Béčku“ sa z priameho postupu do semifinále tešili, asi najkompaktnejší tím turnaja, Mikovci.

Neúprosne štvrťfinále zariadilo, aby sa v semifinále stretli futbalová budúcnosť a minulosť. Perspektívní Vlčaci využili chyby matadorov z Undertakers a vyhrali 4:1. Druhé semifinále bolo oveľa ostrejšie a malo finálový náboj. Polčas vyhrali Rómovia z Čirča 2:0, ale obhajca trofeje Belasá Šľachta to nevzdala a v druhom dejstve stav otočila vo svoj prospech. Mikovci nakoniec zabrali a najnapínavejší duel turnaja dostali do penaltového rozstrelu. V ňom poslal do finále Belasú Šľachtu hráč MFK Stará Ľubovňa D.Nemergut.

V boji o bronz si Mikovci neporadili, v opäť dobre rozohranom zápase s Undertakers, keď 12 sekúnd pred koncom rozhodol Pekár-Hudák.

Finále Belasa Šľachta – Vlčaci, obhajca síce v skupine prehral oba súboje, ale vo finále BŠ ukázala ako sa hraje o túto prestížnu trofej, víťazstvom 3:0 si zabezpečili obhajobu titulu.

Tento rok sa nevyhlasoval naj hráč, ale All stars turnaja. Organizátori tam napasovali po jednom hráčovi z prvej štvorky, J.Kosturko, A. Didik, M.Maček a R.Miko.

Semifinále: 
Vlčaci-Undertakers 4:1, Mikovci-Belasá Šľachta 3:4 pen

O 3.miesto:
Undertakers-Mikovci 3:2

Finále: 
Vlčaci-Belasá Šľachta 0:3

TEXT: (R. P.-H.)

kompletné spravodajstvo