Obec Plaveč
dnes je 16. 10. (streda), čas: 22:37, meniny má: Vladimíra

Máme najviac pozitívnych. Čaká nás opätovné pretestovanie

vložený: 29.01.2021, čítaný: 2871x

Máme najviac pozitívnych. Čaká nás opätovné pretestovanie

Vzhľadom na nepriaznivú epidemilogickú situáciu v obci Plaveč a na základe usmernenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Starej Ľubovni a bezpečnostnou radou okresu Stará Ľubovňa sa v Plavči uskutoční pretestovanie obyvateľstva, a to už v sobotu 30. 1. 2021.

Dôvodom pretestovania obyvateľstva je skutočnosť, že po celoplošnom skríningovom testovaní, ktoré sa konalo v piatok a sobotu minulého týždňa sa obec Plaveč umiestnila na 2. mieste s najvyššou pozitivitou – čo predstavuje 3,24%, horšie už skončila iba obec Lomnička s mierou pozitivity 4,04%. Epidemiologické vyšetrovanie u potvrdených pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19 potvrdilo, že ide prevažne o prípady s bezpríznakovým priebehom a táto skutočnosť zvyšuje nekontrolovateľné šírenie tohto ochorenia.  Ďalším dôvodom pretestovania občanov obce Plaveč je aj  predpoklad prítomnosti novej britskej mutácie koronavírusu u testovaných občanov v minulom týždni, čo zvyšuje riziko nakazenia a prenášania vírusu.

Obec Plaveč v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva vyzýva občanov, aby sa prišli otestovať a zabránili tak nekontrolovateľnému šíreniu ochorenia COVID-19.  Testovanie bude prebiehať v sobotu 30. januára od 8:00  do 18:00 hodiny v Dome kultúry. Na testovanie môžete prichádzať počas celého dňa.  

Registrovať sa na konkrétny čas môžete tu.

 

 

 

kompletné spravodajstvo