Obec Plaveč
dnes je 06. 07. (sobota), čas: 18:27, meniny má: Patrícia, Patrik

Milión detí sa modlí ruženec

vložený: 17.10.2017, čítaný: 1623x

Milión detí sa modlí ruženec

Slovensko sa dňa 18. októbra 2017 pripojí k takmer 70 krajinám, kde sa deti zjednotia v modlitbe za pokoj a jednotu vo svete, v ktorom je viac ako 40 krajín sužovaných prebiehajúcim ozbrojeným konfliktom. Táto globálna iniciatíva je už tradične organizovaná pápežskou nadáciou ACN – Aid to the Church in Need.

Cieľom iniciatívy je povzbudiť deti k tomu, aby svojimi vlastnými dostupnými prostriedkami – predovšetkým modlitbou – bojovali za pokoj ľudského srdca a mier vo svojich mestách a krajinách. Dňa 18. októbra 2017 o 9:00 hod. miestneho času sa teda hlasy detí, nevinných obetí vojnových konfliktov, nepokojov a katastrof, aj hlasy detí žijúcich v krajinách, kde vládne mier, spoja do jedného – v školách a škôlkach, kaplnkách a kostoloch, detských nemocniciach, sirotincoch, utečeneckých táboroch, doma, kdekoľvek, kde sa deti budú práve nachádzať.

„Nespočetné množstvo detí sa narodilo počas vojny a nikdy nepoznalo mier. Ich slzy a ich utrpenie volajú do neba,“ apelujú na medzinárodné spoločenstvo medzi inými aj sýrski kresťanskí patriarchovia.

(©Plavečské noviny, Mgr. Peter Šlosár, ZDROJ: http://acn-slovensko.org)

kompletné spravodajstvo