Obec Plaveč
dnes je 16. 10. (streda), čas: 19:13, meniny má: Vladimíra

Ochutnajte lahodný plavečský med

vložený: 14.06.2018, čítaný: 2179x

Ochutnajte lahodný plavečský med

Tekuté zlato, elixír života alebo zázrak pôsobiaci na akúkoľvek bolesť či rany. Hovoríme o mede, ktorý ma hneď niekoľko účinkov, ktoré pozitívne vplývajú na ľudský organizmus.

Kedysi jediné sladilo, považované aj za pokrm gréckych bohov, má podľa viacerých štúdií veľmi pozitívny vplyv na zdravie človeka. Ako vlastne vzniká med? Ide o veľmi komplikovaný proces. Včely robotnice zozbierajú kvetový nektár či medovicu a odovzdajú ho úľovým včelám. Tento produkt sa nazýva sladina a slúži ako potrava včiel. Počas potravinového reťazca je sladina niekoľkokrát kontrolovaná, pričom dochádza k fyzikálno - chemickým procesom vďaka ktorým sa zo sladiny začne stávať med.
     K včelárstvu má blízko  aj Štefan Šalamon (na snímkach). ,,Na povale som po pradedovi našiel včelárske pomôcky, a tak som si začal hľadať informácie o tom,” opisuje svoje začiatky Š. Šalamon, ktorý sa tejto záľube aktívne venuje od  mája 2011. Ako ale dodáva, ide o koníček ktorý si vyžaduje množstvo času. ,,Veľa ľudí si myslí, že stačí iba postaviť úľ a raz za čas prísť a vytáčať med. Opak je pravdou. Od prvého jarného prebudenia je potrebné urobiť množstvo úkonov, ktoré treba vykonať, aby sa med dal vytáčať. A v tomto prípade si včely určujú tempo, ktoré my ovplyvniť nedokážeme,” dodáva Š. Šalamon, ktorý svoje produkty už aj predáva a my Vám prinášame ukážku toho, čo si môžete u neho zakúpiť a v tomto čísle súťažíme aj o hodnotný balíček. Včelár sa predstaví aj na podujatí Deň hradu Plaveč. 

Produkty za bezkonkurenčné ceny si môžete aj zakúpiť:

VČELÍ MED
- KVETOVÝ - obsahuje peľové zrná obohacujúce med o povzbudivé látky
- REPKOVÝ - obsahuje brasiny, ktoré majú protirakovinové účinky
- LESNÝ - veľmi obľúbený a žiadaný vďaka svojej lahodnej chuti a vôni
- MEDOVICOVÝ - vhodný najmä pre alergikov
- PASTOVANÝ - netečie, ľahko roztierateľný, nestuhne

VČELÍ OBNÔŽKOVÝ PEĽ SUŠENÝ 
- nazývaný aj všeliek, znižuje tlak/cholesterol, priaznivo pôsobí na tvorbu červených krviniek, pri ochorení prostaty, zápche, poruche trávenia

PROPOLIS
- podpora imunitného systému, tlmí bolesť, pôsobí antivírovo, hojivé    protizápalové účinky, antioxidačné účinky...

PROPOLISOVÁ TINKTÚRA
- pôsobí protizápalovo, tíši bolesť, podporuje hojenie, opary, afty, ....

VČELIA MATERSKÁ KAŠIČKA V PASTOVANOM MEDE
- zdroj stimulačných látok, podporuje imunitu, zvyšuje životaschopnosť spermií, znižuje hladinu cholesterolu, odolnosť voči stresom, zvyšuje fyzickú a psychickú aktivitu, výkonnosť, potláča procesy starnutia...

MEDOVINA

VIAC INFO: 0915 131 919 alebo osobne: Lipová Alej 18, Plaveč

 

PR článok/objednaný príspevok

kompletné spravodajstvo