Obec Plaveč
dnes je 16. 10. (streda), čas: 15:18, meniny má: Vladimíra

Reprezentačný ples obce

vložený: 04.01.2018, čítaný: 1912x

Reprezentačný ples obce

Šiesty ročník reprezentačného plesu obce Plaveč, ktorý sa v závere roka 2017 konal v penzióne Biely dom niesol podtitul aj Hradný ples. Pred vstupom do sály sa všetci prítomní podpísali do obecnej kroniky a ako spomienku na tento večer si domov odniesli nielen kvet, ale aj magnetku s vyobrazením hradu Plaveč. Po úvodných príhovoroch a večeri nasledovala voľná zábava so skupinou Promo. Hostí celý večer sprevádzala moderátorska dvojica Diana Semanová a Peter Šlosár. 


V sprievodnom programe sa ako prvá predstavila hosťom šermiarska skupina Sarus z Prešova. Tá predviedla ukážky stredovekých bojov, ktoré boli doplnené o humorné komentáre. V rámci programu si koordinátor obnovy hradu Plaveč Martin Sárossy pripravil pre hostí aj pútavú prezentáciu, v ktorej opísal doterajšiu obnovu hradu Plaveč a plány do budúcna.

Súčasťou plesu bola aj bohatá tombola, ktorá obsahovala 50 hodnotných cien, ako sodastream, hriankovač, kanvicu, darčekové koše, vstupenky na podujatia, poukazy na občerstvenie, ale predovšetkým hlavnú cenu, ktorou bol Smart TV Thomson. Žrebovanie hlavnej ceny bolo doslova plné prekvapení. Ako prvé sa z výhry tešila manželka starostu obce Plaveč, p. Janka Murcková. Po spoločnej dohode sa ale manželia Murckoví rozhodli výhru vrátiť a žrebovanie prebehlo opätovne. Nová majiteľka hlavnej ceny, p. Gribová sa rozhodla hlavnú cenu venovať na charitatívne účely.

Zábava hostí so skupinou promo trvala do skorých ranných hodín. Štafetu hradného plesu si symbolicky prevzal riaditeľ ľubovnianskeho múzea Dalibor Mikulík. ,,Môžem potvrdiť, že nasledujúci hradný ples sa síce nebude konať v takejto modernej sále, ale v historických priestoroch Hradu Ľubovňa," dodal D. Mikulík. 

(© 2018 Plavečské noviny , Mgr. Peter Šlosár) 


Video k článku

Pripojené fotogalérie

kompletné spravodajstvo