Obec Plaveč
dnes je 17. 10. (štvrtok), čas: 00:19, meniny má: Hedviga

Silvestrovský príhovor starostu obce

vložený: 31.12.2020, čítaný: 944x

Silvestrovský príhovor starostu obce

Milí Plavčania, dovoľte mi, aby som vás srdečne pozdravil a prihovoril sa k Vám takýmto spôsobom keďže aktuálna situácia nám neumožní sa spoločne stretnúť a privítať nový rok.

Pred pár dňami sme všetci spoločne zasadli za štedrovečerný stôl a prežívali sme najkrajšie sviatky roka. Áno, boli to sviatky iné, pre niekoho smutnejšie pretože doba ktorú aktuálne prežívame je plná obmedzení a niektorí  z Vás sa nemohli stretnúť s tými, ktorých máte najradšej. Aj napriek tomu sme prežívali chvíle, v ktorých sme mali jedinečnú príležitosť ešte viac sa zamyslieť a vážiť si jeden druhého.

Dnes mnohí z Vás budú bilancovať končiaci sa rok, prehodnocovať svoje skutky, vykonané i nesplnené sľuby. Nový rok nie je len údaj v kalendári, ale pre každého z nás znamená veľa, je to začiatok nových plánov či predsavzatí ale dnes, v aktuálnej situácií aj nádeje, že rok 2021 bude lepší a rok 2021 bude rokom, ktorý dá bodku za aktuálnou nepriaznivou situáciou. 

Keďže sa dnes večer nemôže spoločne stretnúť pred obecným úradom a privítať nový rok tak ako bolo zvykom, spojme sa aspoň prostredníctvom obecného rozhlasu ktorý nám odpočíta posledných 60 sekúnd starého roka, zaznie hymna a zo svojich domácností si môžete pozrieť polnočný ohňostroj, ktorý bude odpálený z hradnej veže.

Milí Plavčania, Prajem Vám, aby rok 2021 patril medzi taký rok vášho života, ktorý budete vždy hodnotiť ako rok úspešný a šťastný.

Vinšujem Vám šťastný nový rok, aby ste malí šťastný krok, doma lásku svornosť a všetkého hojnosť.


Mgr. Peter Šlosár, starosta

kompletné spravodajstvo