Obec Plaveč
dnes je 16. 10. (streda), čas: 19:13, meniny má: Vladimíra

Turnaj ovládol Ganador

vložený: 22.07.2018, čítaný: 1189x

Turnaj ovládol Ganador

Uplynulý víkend už tradične patril volejbalu a futbalu. V Plavči sa pri príležitosti obecných slávností konal už 9 ročník turnaja Džatky cup.

Aj keď počasie nebolo veľmi priaznivé a intenzívny dážď odradil väčšinu fanúšikov, na hráčskych výkonoch sa to veľmi neodzrkadlilo. Štyri mužstva sa do turnaja zapájajú každoročne a aj keď je turnaj určený prioritne pre Plavčanov, každoročne si organizátori pozývajú aj jeden hosťujúci tím, tentokrát to boli hráči z Čirča. ,,Turnaj sa začal organizovať pred deviatimi rokmi kedy bol o tento šport veľký záujem,“ uviedol Radoslav Pekár-Hudák, ktorý bol pri jeho začiatkoch. Ako uviedol, ,,chlapci, ktorí v tom čase začínali dnes pôsobia v úspešných kluboch ako je napr. Stará Ľubovňa či Plavnica,“ no dnešná doba podľa jeho slov futbalu v Plavči veľmi nepraje. ,,Je veľmi nízky záujem o futbal, ale môžem povedať, že aj všeobecne o šport,“ dodal R. Pekár-Hudák, ktorý sa snaží vychovať mladé talenty aj prostredníctvom nového krúžku, ktorý začal realizovať.

Turnaja Džatky cup sa celkovo zúčastnilo 6 tímov, ktorí si na striedačku zmerali sily nielen na ihrisku, ale aj pod volejbalovou sieťou. V systéme hry, ktorý bol založený na princípe každý s každým sa do semifinále prebojovali hráči Undertaker a Ganadoru. Vo veľmi vyrovnanom zápase matadori z Undertakers na konci siahali po výhre, ale v posledných dvoch minútach stretnutia nepremenili svoje tri tutovky a tak po penaltovom roztrele prehrali 1:2. V druhom semifinálovom zápase hráči Belasej šľachty s prehľadom vyhrali nad tímom Hojdič caffé 4:1. Zápas o tretie miesto bol vyrovnaný a po nerozhodnom skóre 0:0 opäť rozhodol penaltový roztrel. Ten lepšie zvládli hráči Hojdič caffé a nad tímom Undertakers vyhrali 2:1. Rovnako vyrovnaný bol aj  finálový zápas, no dážď a rozmočený terén prispeli ku dvom chybám, ktoré nekompromisne využil Janko Tináth, a tak sa z výhry radovali hráči Ganadoru, ktorí zdolali Belasú šľachtu 2:0. Vo volejbalovom turnaji, ktorý sa považuje za sprievodné podujatie, sa už po šiesty krát ocitol vo finále tím Ganador, ktorí nad hráčmi Nikita tímu vyhral 2:1 a v zápase o tretie miesto sa po veľmi dramatickom výkone zadarilo hráčom z Čivy Čuj keď zdolali tím ZŤP 2:1.

 (©Plavečské noviny 2018, pš)



Video k článku

Pripojené fotogalérie

kompletné spravodajstvo