Obec Plaveč
dnes je 17. 10. (štvrtok), čas: 00:20, meniny má: Hedviga

V sobotu sa Plaveč zapojí do Hodiny zeme. Vypne sa verejné osvetlenie

vložený: 23.03.2019, čítaný: 1422x

V sobotu sa Plaveč zapojí do Hodiny zeme. Vypne sa verejné osvetlenie

Hodina Zeme je najväčšou celosvetovou akciou so zapojením verejnosti. Zhasnutím svetiel každoročne prepája viac ako miliardu ľudí na celom svete vo viac ako 7000 mestách a obciach, prepája verejný aj súkromný sektor.

Hodina Zeme je dôležitou výzvou pre každého jednotlivca, vládu či firmu, aby prevzali zodpovednosť a zahrali tak svoju rolu pri zaisťovaní udržateľnej budúcnosti. Povzbudzovaním k účasti na tejto akcii – vypnúť svetlá len na jedinú hodinu – obdrží svet dôležité posolstvo, že je nutné zamerať sa na klimatické zmeny a svetelné znečistenie. Potvrdí sa, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás.

Hodina Zeme je posolstvom nádeje a činu. Predstavte si, čo dokážeme, ak budeme jednať spoločne. Hodina Zeme už urobila veľa pre zvýšenie povedomia o zmenách klímy. Je to ale viac ako len zhasínanie svetiel na hodinu raz za rok. Máme možnosť „hlasovať“ o budúcnosti našej planéty a máme dve možnosti – globálne otepľovanie … a nezničenú planétu Zem. Je len na nás, ktorým smerom sa vyberieme. Spoločne môžeme zmeniť klimatické zmeny.

Symbolické vypínanie svetiel na 1 hodinu, na Hodinu Zeme, v sobotu, 30. marca 2019, od 20:30 do 21:30, je poznávacím znakom celej kampane. Mnohé obce a mestá sa do Hodiny Zeme každoročne zapájajú zhasínaním svojho verejného osvetlenia alebo osvetlenia pamiatok, hotely, firmy, predajne, bary a iné budovy a zariadenia vypínajú svoje reklamy, osvetlenie budov, či zbytočné lasery na strechách.

Do Hodiny Zeme sa môžu zapojiť aj jednotlivci, a to zhasnutím osvetlenia vo svojej domácnosti. Vypnutie osvetlenia je len symbolické, vyjadruje vieru v pozitívnu zmenu. Hodina Zeme však už nie je o jednej hodine ročne. Pomôcť našej planéte môžete vo svojom každodennom živote.

Hodina Zeme nie je len o zapojení sa na jednu hodinu v roku. Našej planéte môžete pomôcť vo svojom každodennom živote. Každý z nás ma silu urobiť zmenu a spolu sa naše činy zrátajú a dokážeme veľké veci. Stačí zlepšiť niečo úplne jednoduché. Zhasnite za sebou svetlo v miestnosti, v ktorej sa nikto nenachádza, pokiaľ nemusíte, nechoďte autom, nasadnite na autobus, bicykel alebo sa prejdite pešo. Separujte odpad, šetrite vodou, nakupujte lokálne výrobky… Je skutočne veľmi veľa spôsobov, ako môžete pomôcť Zemi, stačí si len vybrať. Zmeňme spoločne klimatické zmeny.

http://hodinazeme.svetelneznecistenie.sk/

 

kompletné spravodajstvo