Obec Plaveč
dnes je 16. 10. (streda), čas: 15:17, meniny má: Vladimíra

Zmeny v poskytovaní dotácií na stravu pre žiakov ZŠsMŠ - TLAČIVO NA STIAHNUTIE

vložený: 04.08.2022, čítaný: 490x

Zmeny v poskytovaní dotácií na stravu pre žiakov ZŠsMŠ - TLAČIVO NA STIAHNUTIE

Obec Plaveč, ako zriaďovateľ ZŠ s MŠ v Plavci oznamuje rodičom, že v  súvislosti so zmenou Zákona o dani z príjmov a Zákona o dotáciách dochádza k zmene podmienok na poskytovanie dotácii na stravu.

Od 1.7.2022 v zmysle § 52 zzn. Ods.3 písm. a ) a b) zákona o dani z príjmov suma daňového bonusu , o ktorú sa znižuje daň, je

  1. 40 eur mesačne, ak vyživované dieťa dovŕšilo 15 rokov veku, alebo
  2. 70 eur mesačne, ak vyživované dieťa nedovŕšilo 15 rokov veku, a to poslednýkrát za kalendárny mesiac, v ktorom dieťa dovŕši 15 rokov veku. To neplatí, ak sa na vyživované dieťa poskytuje dotácia na stravu .

Dotáciu na stravu je možné poskytnúť deťom do 15 rokov iba vtedy, ak si ani jeden z rodičov nemohol uplatniť poberanie daňového bonusu.  Nárok na poskytnutie dotácie na stravu preukazuje rodič dieťaťa vo veku do 15 rokov zriaďovateľovi MŠ/ŽŠ – obci Plaveč a to novým čestným vyhlásením o neuplatnení si daňového bonusu. Ak rodičia ktorí majú záujem o poskytovanie stravy pre deti do 15 rokov na ktoré si nemôžu uplatniť daňový bonus je potrebné nové čestné prehlásenie  prísť podpísať na OcÚ najneskôr do utorka 9.8.2022.

Rodičia detí nad 15 rokov ktorí majú záujem o poskytovanie stravy je potrebné aby nahlásili svoje deti taktiež najneskôr do utorka 9.8.2022.

Ďalšou kategóriou na poskytnutie dotácie na stravu pre deti je, ak je rodina v hmotnej núdzi alebo ide o rodinu ktorá poberá životné minimum.  Ak sa takéto rodiny v obci nachádzajú a chcú aby dieťa poberalo dotáciu na stravu je potrebné sa informovať na obecnom úrade najneskôr do 9.8.2022.

Tlačivo na stiahnutie je pod článkom.


Prílohy na stiahnutie

kompletné spravodajstvo